запрошення на робочу візу в польщі

Згідно Розпорядження міністра праці і соціальної політики від 20 липня 2011 року щодо випадків, у яких призначення виконання праці іноземцем на території Республіки Польща допускається без необхідності отримувати дозвіл на працевлаштування, працедавець має заповнити бланк Декларації про намір працевлаштувати громадянина Республіки Білорусь, Республіки Грузія, Республіки Молдова, Росії та Україні (далі — Oswiadczenie).

Далі заповнений бланк подається до місцевого Управління праці (Urzad pracy) для реєстрації. Це все робиться за одне відвідування, хоча часом треба зайти наступного дня, щоб забрати зареєстрований бланк, та надіслати його вам. Так діє спрощена система працевлаштування іноземнців із України, Білорусії, Грузії, Молдови та Росії. Все дуже просто.

За допомогою пошти або кур’єрської служби, працедавець надсилає вам оригінал Oswiadczenia. Скажу відразу, що я користувався послугами TNT, бо нашій пошті довіряти не доводиться. Потім ви реєструєтеся на сайті secure.e-konsulat.gov.pl, вибираєте найближчу дату для відвідування консульства, заповнюєте анкету на отримання національної візи типу D (боятися не варто, там нема нічого складного, у наступній статті я розкажу і покажу як то робиться).

Після підтвердження правильності і правдивості уведеної до анкети інформації, формується документ, який ви можете роздрукувати на принтері, вклеїти фотографію та прийти із ним до консуляту. Крім того, вам буде потрібний страховий поліс, який буде покривати ваші витрати у разі нещасного випадку чи лікування.Вартість страхового полісу на пів-року становить біля 200-250 грн. 

Отже, ви маєте на руках Oswiadczenie, роздрукований бланк заяви на отримання національної візи, страховий поліс і призначену дату для подачі документів. Все, чекаєте вказаної дати, йдете до консуляту у нормальному вигляді (у шортах мене одного разу не пустили) із заздалегідь вимкнутим мобільним телефоном, без зброї та будь-яких колюче-ріжучих предметів.

Обов’язково захопіть із собою ручку, коректор, додаткові вирізані фото 3х4, клей, папку або файл. Після подачі всіх документів, ви отримуєте папірець-рахунок для оплати візового збору, оплачуєте візовий збір у вказаному банку і зберігаєте квитанцію про сплату.

На час написання статті, консульства Республіки Польща, побирали оплату за рогляд документів, який зветься візовим збором. Починаючи з вересня 2013, було скасовано візовий збір для довготривалих національних віз. Йдеться про візи тривалістю перебування від 180 до 360 днів.

Звільнення від оплати не стосується шенген-віз.

На цьому ваша місія закінчується. Свою роботу роблять працівники консульства, які на протязі 5 робочих днів розглядають ваші документи та приймають рішення про видачу візи. Якщо не було допущено помилок і вся інформація була правдивою, то ви отримуєте візу типу D 180/360. Це означає, що ви маєте право на перебування на території Республіки Польща до 180 днів протягом дійсності візи (звичайно — один рік від моменту отримання)

Тепер стисло, підводячи підсумок всьому вище написаному. Документи, які вимагаються для звернення за національною візою D :

  • Проїзний документ (закордонний паспорт);
  • Заповнена і підписана візова анкета;
  • Біометричний знімок (знімок 3х4 як на паспорт);
  • Візова оплата (не побираєть в разі довгострокової візи);
  • Страховий поліс;
  •  Додаткові документи, які підтверджують:
    — мету в’їзду (Oswiadczenie);
    — факт, що заявник має достатньо коштів, для покриття витрат, пов’язаних із в’їздом, перебуванням і виїздом з території Польщі (просто вказуєте в анкеті, що маєте гроші у вигляді кредитної карти та готівки);
    — необхідність перебування на території Польщі понад 90 днів впродовж піврічного терміну (вказано в Oswiadczeni).

Тип і кількість додаткових документів може відрізнятися в залежності відконсульської установи; в зв’язку з цим раджу безпосередньо зв’язатися з відповідною консульською установою для отримання повної інформації щодо додаткових документів, необхідних для складення візової анкети. Перелік взято на : https://secure.e-konsulat.gov.pl/

У наступній статті, буде розглядатися процес виготовлення Zezwolenia na prace та виготовлення національної польської візи типу D 360/360

————————————————————————————

Если вы начинаете бизнес в сфере розничной торговли продуктами питания, то вам никак не обойтись без точных товарных весов. Конечно, можно купить дорогую зарубежную модель или какую-нибудь произведенную в Китае, но это крайности.  Товарные весы Dneproves — это отличное соотношение цены и качества, и что немаловажно — поддержка отечественного производителя.

No votes yet.
Please wait...

369 thoughts on “Робоча віза в Польщу на 180 днів

  • 15.12.2016 о 11:29 пп
    Постійне посилання

    Доброго дня!
    Зробила реєстрацію в візовий центр. Зробила машинальну помилку в імені, замість VIKTORIIA написала VICTORIIA.
    Чи потрібно переробити реєстрацію, чи така помилка допускається?

    No votes yet.
    Please wait...
    Відповіcти
  • 07.12.2016 о 9:16 пп
    Постійне посилання

    СкажІть будь ласка чи можу зробочою візою до Польщі по запрошені, виїхати після нового року. У зв’язку змін правил 1.01.2017

    No votes yet.
    Please wait...
    Відповіcти
  • 07.11.2016 о 8:03 пп
    Постійне посилання

    Доброго дня. В мене така ситуація. Я в Польщі по воєводському запрошенні працюю не на тій фірмі де звідки саме запрошення. Чи виникнуть в мене проблеми на кордоні при перетині. Чи можливе таке що запрошення чи візу можуть анулювати хоча після свят планую знову їхати до Польщі по тій візі і тим запрошенням. Відпишіть. Дякую. До нового року хочу приїхати на Україну

    No votes yet.
    Please wait...
    Відповіcти
  • 03.10.2016 о 12:56 дп
    Постійне посилання

    Добрий вечір, допоможіть будь- ласка розібратись у питанні дат виконання праці, що вказані в освядченні. Вказані такі дати
    01.09.2016-31.10.2016
    06.02.2016-13.04.2017
    05.06.2017-25.07.2017
    Віза у мене відкрита від 1-го жовтня, але у зв’язку з деякими обставинами я можу виїхати тільки на початку листопада. Чи можу я покинути країну у цей період, чи потрібно чекати до наступного періоду виконання праці? Дякую.

    No votes yet.
    Please wait...
    Відповіcти
    • 21.11.2016 о 1:06 пп
      Постійне посилання

      Мене також дуже цікаве це питання. Якщо моє хтось ласку, поясніть будь ласка.

      No votes yet.
      Please wait...
      Відповіcти
  • 02.10.2016 о 6:57 пп
    Постійне посилання

    Добрий день!
    Приїхавши в Польщу по освядченню від фірми (віза D)не працювала там, бо знайшла нового працедавця ,який зразу дав умову о праці, зараз я там працюю і на початку листопада подаватиму на карту тимчасового побиту . питання: Чи повинна була я повідомити кудись про зміну роботодавця? адже віза робоча і я маю умову о праці — значить легально перебуваю і працюю. Чи не буде в мене проблем і питань з боку ужонду про таку зміну працедавця? Дякую)

    No votes yet.
    Please wait...
    Відповіcти
  • 14.09.2016 о 9:17 пп
    Постійне посилання

    віза типу D mult 180 днів .з 05,09,16 до 24,08,17р. в запрошенні розписані три каридори. тепер не виходить виїхати .
    чи можна виїхати в березні 2017р.

    No votes yet.
    Please wait...
    Відповіcти
    • 14.09.2016 о 9:55 пп
      Постійне посилання

      Можете спробувати їхати по цьому освядченю, можете зробити нове під потрібні вам коридори

      No votes yet.
      Please wait...
      Відповіcти
  • 14.09.2016 о 4:21 пп
    Постійне посилання

    Доброго дня! У мене таке питання:
    У мене відкрита мультивіза Польші D 180 . Планував їхати працевлаштовуватись , але у зв»язку з сімейними обставинами не поїхав. Чим це для мене грозить? ІІ використання обов»язкове? І взагалі як я її можу використати, щоб у подальшому у мене не було проблем з відкриттям віз.

    No votes yet.
    Please wait...
    Відповіcти
    • 14.09.2016 о 5:36 пп
      Постійне посилання

      Доброго дня, Василю
      Будьте спокійні, вам не обов’язково використовувати візу, проблем не буде. Сам проходив цю ситуацію, і спеціально консультувався в консульстві по цьому питанню.
      Що ви можете зробити з вашою візою я не знаю, бо не знаю всіх подробиць. Надасте більш детальну інформацію, тоді зможу проконсультувати грунтовніше.

      No votes yet.
      Please wait...
      Відповіcти
  • 07.09.2016 о 7:56 дп
    Постійне посилання

    Доброго дня.
    Підкажіть будь-ласка, в мене віза типу Д до польщі, від 06.09.16 по 03.03.17, чи можу я в березні подати ще документи на візу, бо я чув що ні і мені прийдеться чекати до вересня 2017 року. І чи можна візу продовжувати в самій польщі. Дякую.

    No votes yet.
    Please wait...
    Відповіcти
  • 05.09.2016 о 3:24 пп
    Постійне посилання

    Доброго дня. Скажіть, як можна в німеччині працювати по польській візі типу Д. Чи це легально взагалі. Дякую

    No votes yet.
    Please wait...
    Відповіcти
    • 05.09.2016 о 10:23 пп
      Постійне посилання

      Доброго вечора
      Цілковито і визначено — незаконно.
      Якщо вам розказують про якийсь лізинг — це брехня. Польська робоча віза дозволяє працювати тільки і виключно в Польщі

      No votes yet.
      Please wait...
      Відповіcти
  • 02.09.2016 о 6:52 пп
    Постійне посилання

    Доброго дня в мене була робоча віза на 132 дня D 05,запрошення було на пів року,перебувала в польщі 103 дні,чи можу я робити візу на невикористані дні?І як рахуються невикористані дні по візі чи по запрошенню?

    No votes yet.
    Please wait...
    Відповіcти
  • 28.08.2016 о 1:55 дп
    Постійне посилання

    Доброго дня. у мене питання таке, маю дійсну Польську студентську нац.візу D11 (видана на 163 дні, залишилось 155 днів), яким чином маю право поїхти, на приклад в Німеччину, працювати на постійній основі (в Німеччині)?

    No votes yet.
    Please wait...
    Відповіcти
    • 28.08.2016 о 8:55 пп
      Постійне посилання

      Доброго вечора, Дмитре
      Студентська віза не дає вам права працювати навіть в Польщі (окрім канікул), а тим більше в Німеччині

      No votes yet.
      Please wait...
      Відповіcти

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *