польська віза реєстрація, польська віза d, робоча польська візаВиди запрошень, на основі яких видається віза для виконання робіт у Польщі (робоча віза):

1. OŚWIADCZENIE O ZAMIARZE POWIERZENIA WYKONYWANIA PRACY OBYWATELOWI REPUBLIKI BIAŁORUŚ, REPUBLIKI GRUZJI, REPUBLIKI MOŁDOWY, FEDERACJI ROSYJSKIEJ LUB UKRAINYЗаява про намір надання виконання праці громадянину Республіки Білорусія, Республіки Грузія, Республіки Молдова, Російської федерації чи України (зразок можна подивитися тут). У народі цей документ називають: Освядченя (як то орігінально звучить польською)

На основі Освядченя можна отримати візу для роботи в Польщі, яка дає можливість працювати до 180 днів безперевно, або сумарно на протязі 360 днів.  Якщо при заповненні візової анкети ви вкажете, що плануєте багаторазовий перетин кордону, то у ваша національна віза стане мультивізою. Нічого особливого в ній нема, просто ви зможете багато раз перетинати кордон.  Подробиці процесу отримання піврічної польської візи можна прочитати у  попередній статті.

2. ZEZWOLENIE NA PRACĘ CUDZOZIEMCA NA TERENIE RZECZPOSPOLITEJ POLSKIEJДозвіл на працю іноземця на території Польщі. Дозвіл на працю дає можливість отримати річну візу 360/360 із подальшим подовженням терміну перебування в країні, шляхом отримання виду на тимчасове проживання. Відмінність від піврічної робочої візи:

  • час перебування в Польщі до 360 днів (один рік);
  • більш тривалий час виготовлення Zezwolenia (до 45 днів);

Більш детальний опис отримання річної візи ви зможете прочитати у статті: Робоча віза в Польщу без посередників

При подачі документів для отримання візи для виконання праці (пів-річна або річна) обов’язково подаються тільки і виключно оригінали запрошень.

Бізнес-запрошення

Для отримання бізнес візи, від польських партнерів потрібно отримати запрошення на фірмовому бланку компанії із вказанням наступних даних:

  • ім’я та прізвище запрошуваного;
  • дата народження;
  • серія та номер закордонного та внутрішнього паспортів;
  • термін та ціль подорожі.

Фірмовий бланк повинен містити:

  • повну назву та адресу компанії;
  • дані з реєстру, контактний;
  • контактні номери телефонів;
  • ім’я та прізвище запрошуючої особи;
  • підпис та печатка.

На відміну від запрошення для виконання праці, у випадку ділового запрошення або для участі у конференціях, тренінгах, дозволяється представляти факс за умови, що вказані дані відправника чіткі та читабельні. Повністю відсутня можливість подачі документу запрошення, який був отриманий по електронній пошті.

Підготовлено на основі інформації із офіційного сайту Консуляту Республіки Польща в Україні: http://www.winnica.msz.gov.pl

Також на сайті консуляту в місті Вінниця ви зможете дізнатися про правила транслітерації і скачати бланки візових анкет: Візові анкети.

——————————————————————-

Крупным производителям мебели будет интересно предложение компании Анис Тэкс, которая предлагает мебельные ткани оптом по очень привлекательным ценам. Узнать о всех предложениях компании, вы сможете на сайте компании: tkanyoptom.ru

No votes yet.
Please wait...

116 thoughts on “Види польських віз для роботи та бізнесу

  • 05.09.2016 о 10:49 дп
    Постійне посилання

    Доброй день ! Чи може людина працювати легально в Польщі з візою типу *С* ????

    No votes yet.
    Please wait...
    Відповіcти
    • 05.09.2016 о 10:27 пп
      Постійне посилання

      Доброго вечора
      Залежить від мети отримання візи.
      Якщо віза робилася не для роботи, тоді вашому працедавцю буде потрібно отримати для вас Освядчення.

      No votes yet.
      Please wait...
      Відповіcти
  • 30.04.2016 о 8:23 пп
    Постійне посилання

    Чи можу я легально працювати з Шенген тип С ціль видання 23

    No votes yet.
    Please wait...
    Відповіcти
  • 14.04.2016 о 10:30 пп
    Постійне посилання

    доброго вечора, маю таке питання, прошу допомоги у вирішенні. Працювала в Польщі за візою типу Д 05, в данний час віза закінчилась і я перебуваю в Україні, чекаю на запрощення від воєвуди на роботу на фірму на якій працювала… питання, чи можу я знаходитись на території Польщі з бізнес-візою (04) НЕ для праці і очікувати безпосередньо там на запрощення… чула таку думку, що бізнес віза в період очукування запрошення може вплинути на подальший перебіг подій… чи анулюється бізнес-віза, коли відкриватиметься по воєвудському? Дякую

    No votes yet.
    Please wait...
    Відповіcти
    • 15.04.2016 о 4:36 пп
      Постійне посилання

      Доброго дня, Мілено
      Дозволяється мати одночасно дві діючі візи: національну та шенген. Тобто, поки буде прийматися рішення по вашому дозволу на роботу, їдьте собі спокійно до Польщі. Звісно, що сидіти і чекати на дозвіл ви не станете, але то вже ваша справа.

      No votes yet.
      Please wait...
      Відповіcти
      • 15.04.2016 о 6:32 пп
        Постійне посилання

        Дякую.

        No votes yet.
        Please wait...
        Відповіcти
  • 14.04.2016 о 5:23 пп
    Постійне посилання

    Привіт таке питання відкрита віза на 2 роки із ціллю видання 23 тобто на основі документів про переселення родичів і отже я можу по такій візі працювати в польщі зробивши якесь запрошення або дозвіл??чи можна якось легалізуватись по цій візі, получити карту побуту чи ше шось)

    No votes yet.
    Please wait...
    Відповіcти
  • 23.03.2016 о 7:10 пп
    Постійне посилання

    Добрий день! Маю робочу візу типу D 180/360. Був в Польщі 4 місяці і зараз знову хочу їхати. Десь читав, що запрошення(осв’ядченє) під яке робив візу дійсне 3 місяці, а тоді треба виробляти нове. Це правда? Чи з ним можна їздити цілий рік?

    No votes yet.
    Please wait...
    Відповіcти
  • 23.03.2016 о 7:03 пп
    Постійне посилання

    Добрий день!

    No votes yet.
    Please wait...
    Відповіcти
  • 23.03.2016 о 3:12 пп
    Постійне посилання

    Сірко,здрастуйте знову.Перечитав купу інфи у неті про типи дозволів на працю у Польщі та коментарів до них .Враження двояке та не зовсім зрозуміле.Порадьте будь-ласка Ви,якщо зможете,бо по публікаціях бачу що маєте немалий досвід у цих «юридичних»тонкощах:зараз маю піврічну візу робочу «Д»,і працюю по місцю запрошення,хоча їхав через таку собі польську фірму з працевлаштування СаС Логістик(філія в Україні).Віза закінчується на початку липні.Хочу виробити такий дозвіл на працю,щоб можна було працювати і,коли є потреба,поїхати додому в Україну,бо ,на відміну від багатьох,які шукають шляхи щоб залишитись,бачу себе тільки там,на Батьківщині.Пропонують воєвудське запрошення,але одні кажуть ,що працювати можна тільки в тому воєводстві,яке його видало,інші-що його можна переоформити в іншому,якщо туди приїдеш на працю,але гарантій абсолютно ніяких немає.Інші радять карту тимчасового перебування.Нібито,то є те саме,але з можливістю працювати і подорожувати в країнах Шенгену ,але тільки 3 місяці.Я вже геть заплутався читаючи коментарі ,і ваших читачів також)))))).Є бажання і можливість працювати ,окрім Польщі,в Чеській республіці та Прибалтиці(Естонія) на основі документів,виданих польською стороною.Чув,що таке можливо.Порадьте будь-ласка,як краще зробити.Буду дуже вдячний.Завчасно дякую

    No votes yet.
    Please wait...
    Відповіcти
  • 03.02.2016 о 4:54 пп
    Постійне посилання

    Привіт таке питання відкрита віза на 2 роки із ціллю видання 23 тобто на основі документів про переселення родичів і отже я можу по такій візі працювати в польщі зробивши якесь запрошення або дозвіл??

    No votes yet.
    Please wait...
    Відповіcти
  • 13.01.2016 о 4:31 пп
    Постійне посилання

    Доброго дня!
    У грудні 2015 закінчилася віза типу D(05). Маю «Zezwolenie на працю в Польщі» типу С на 1,5 року. Яку візу мав би просити відкрити зараз: національну чи шенген?

    No votes yet.
    Please wait...
    Відповіcти
    • 17.01.2016 о 12:00 пп
      Постійне посилання

      Доброго дня, Мар’яне
      Якщо у вас дозвіл на працю в Польщі, то ви маєте клопотатися про отримання національної візи строком на 365 днів

      No votes yet.
      Please wait...
      Відповіcти
  • 09.12.2015 о 6:32 пп
    Постійне посилання

    Запрошення воєвудське з Познаня,працюю в Бидгощі(легально).Чи потрібно перемедьдовувати запрошення на те воєвудство в якому працюю.На фірмі видали тільки умову о праце.Питаю тому,що на Різдво їду до дому і чи ге буде проблем при в’їзді після свят.

    No votes yet.
    Please wait...
    Відповіcти
    • 10.12.2015 о 10:04 пп
      Постійне посилання

      Дивіться у зезволені — мейсце праци, щоб бути повністю певним. А взагалі, ніхто із зезволенням не буде мати до вас справи. Головне — не забудьте його вдома чи на роботі, бо може так статися, що попросять показати на кордоні (при в’їзді) )

      No votes yet.
      Please wait...
      Відповіcти
      • 12.12.2015 о 9:51 дп
        Постійне посилання

        Дякую.

        No votes yet.
        Please wait...
        Відповіcти
  • 23.11.2015 о 4:51 пп
    Постійне посилання

    Доброго дня! Вишліть, будь ласка, зразок запрошення на роботу. Дякую!

    No votes yet.
    Please wait...
    Відповіcти
    • 10.12.2015 о 10:23 пп
      Постійне посилання

      Доброго вечора
      Напишіть у гуглі запит: oswiadczenie wzor

      No votes yet.
      Please wait...
      Відповіcти
  • 04.07.2015 о 7:50 пп
    Постійне посилання

    Доброго дня. Підскажіть будь ласка. В мене е готова віза категорії D 360 днів 127 дніп перебування . Запрошення на роботу поділене на три періоди з (один вже пройшов) 01.09.2015 по 01.11.2015 потім з 03.02. 2016 по 03.04. 2016. А на роботу потрібно їхати з липня 2015 на чотири місяці . Чи можна долучити до візи якесь інше запрошення? Тобто запрошення від роботодавця з 01.07.2015 по 01.12.2015. Дуже вдячний за відповідь.

    No votes yet.
    Please wait...
    Відповіcти
    • 04.07.2015 о 11:06 пп
      Постійне посилання

      Доброго дня, Юріє
      Так, виготовляйте нове освядченє під цю візу, із потрібними періодами праці, і сміливо їдьте до праці. Це нормальна і абсолютно легальна практика

      No votes yet.
      Please wait...
      Відповіcти
  • 21.06.2015 о 11:28 дп
    Постійне посилання

    чи можна отримати два рази підряд піврічну візу? Раніше була вже воєвудська, на даний час звичайна піврічна.

    No votes yet.
    Please wait...
    Відповіcти
    • 21.06.2015 о 9:34 пп
      Постійне посилання

      Піврічні два рази підряд можуть бути ТІЛЬКИ І ВИКЛЮЧНО із перервою десь у пів-року, а точніше — не раніше 12 місяців від дати першого перетину кордону по першій візі.

      No votes yet.
      Please wait...
      Відповіcти
  • 17.06.2015 о 11:14 пп
    Постійне посилання

    Чи можна людині ,яка працює в польщі по піврічній робочій візі отримати візу 360/360 не виїзджаючи з польщі?(на тереторії польщі)І де можна це зробити?

    No votes yet.
    Please wait...
    Відповіcти
    • 18.06.2015 о 9:51 дп
      Постійне посилання

      Візу ви зможете зробити тільки і виключно в Україні, тому виїжджати доведеться. Нема шансів.
      Зате є інша можливість легалізувати свій побут — karta czasowego pobytu, або інакше — вид тимчасове проживання. Його можна отримати не виїжджаючи із Польщі, і маючи на руках піврічну візу. Деталі тут: http://sirko.org.ua/novi-pravila-pratsevlashtuvannya-inozemtsiv-v-polshhi-zmini-vid-1-travnya-2014-roku/
      Загалом скажу, що процес подібний до отримання Zezwolenia na prace, з тією різницею, що ви знаходитесь в Польщі на час розгляду і рішення про видачу приймає Воєвода, а не ваше територіальне консультво.

      No votes yet.
      Please wait...
      Відповіcти
      • 22.06.2015 о 9:00 пп
        Постійне посилання

        Добрий день, Сірко. Скажіть, будь ласка, за скільки часу до закінчення піврічної візи можна подавати на карту часового побуту. Десь на вашому сайті прочитала, що можна робити ці документи, пропрацювавши три місяці(чи я щось наплутала-не можу знову знайти цю інфу).Просто мій чоловік якраз проробив три місяці і наразі їде додому на два тижні.Тож може зразу взяти справки з налогової та міліції. Я все правильно розумію?

        No votes yet.
        Please wait...
        Відповіcти
        • 23.06.2015 о 10:09 дп
          Постійне посилання

          Доброго дня
          Раніше потрібно було подаватися не пізніше ніж за 45 днів до завершення візи, а тепер можна хоч в останній день. Тому подавайтесь коли вам буде зручно
          Єдине не забудьте, що довідка із міліції дійсна кілька тижнів (вже не пам»ятаю точно).

          П.С. Із податкової довідку потрібно брати не в Україні, а в Польщі, в найближчому Urzedzie Skarbowym

          No votes yet.
          Please wait...
          Відповіcти
          • 23.06.2015 о 8:18 пп
            Постійне посилання

            Дякую за швидку відповідь. Мабуть, я трохи не так поставила питання. Мій чоловік проробив три місяці без пяти днів і зараз приїздить на два тижні у відпустку.Чи може він взяти документи з України і по приїзду до Польші подавати на карту часового побуту?Чи потрібно проробити більше часу? Яка ймовірність відмови у виготовленні цієї карти? І які подальші дії в разі відмови?.Дякую

            No votes yet.
            Please wait...
          • 24.06.2015 о 8:58 дп
            Постійне посилання

            Для подачі документів на отримання карчти часовего побиту, потрібно показати доходи мінімум за останні 2 місяці, тому можна починати, але питання в іншому: Роботодавець вже отримав для вашого чоловіка спеціальний папір, щоб можна було починати процес отримання карти побиту? Я маю на увазі ось це: http://sirko.org.ua/novi-pravila-pratsevlashtuvannya-inozemtsiv-v-polshhi-zmini-vid-1-travnya-2014-roku/

            П.С. Для того, щоб ваш чоловік не був змушений їздити за кожним папірцем до України, раджу зробити генеральне доручення на вас (наприклад). З тим дорученням, від імені чоловіка ви зможете отримувати різні довідки, знімати-класти гроші на його рахунок і багато іншого. Це дуже зручно

            No votes yet.
            Please wait...
          • 24.06.2015 о 10:03 пп
            Постійне посилання

            Щиро дякую за відповідь, тепер ніби все зрозуміла.

            No votes yet.
            Please wait...
  • 16.06.2015 о 8:10 пп
    Постійне посилання

    Хотів поцікавитись про бізнес а саме ООО.чи можна зробити вальшиву фірму раді візи???

    No votes yet.
    Please wait...
    Відповіcти
    • 16.06.2015 о 9:55 пп
      Постійне посилання

      Вам фірму відкриють за 1500-2000 євро…
      Чи варта віза того?

      No votes yet.
      Please wait...
      Відповіcти
  • 26.04.2015 о 6:38 пп
    Постійне посилання

    Підскажіть будь ласка, пан Сірко:
    1. У мене піврічна робоча віза з 23.03-22.11.2015р.,де в освядченні перший термін з 20.03 по 17.06, другий термін з 26.08 по 22.11.2015р. Зараз у Польщі чи можу зробити нове освядчення з іншими датами в межах дії візи, наприклад, з 23.03 по 19.07. і 24.09 по 22.11.2015р. в межах 180 днів?
    2. Як правильно зрозумів, дні рахуються не з дати вїзду, а з дати початку діі робвізи?
    3. Чи можу по воєводському запрошенні працювати легально в іншого роботодавця як в межах воєводства що видало дозвіл на працю, так в іншому воєводстві?
    Дякую.

    No votes yet.
    Please wait...
    Відповіcти

Добавить комментарий для Andrii Отменить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *