lico salatВ нас в народі повелося, що хто випиває більше горілки, той сильніший і здоровіший ніж інші. Часто можна побачити неоголошенні змагання за столом, хто найбільше увільє в себе. Ще увечері цим алкогольним атлетам стає зле, а на ранок їм взагалі хочеться вмерти, щоб не мучитися від похмілля. Голова, здається, наче великий, порожній і тріснутий казан, а в роті таке відчуття, ніби там котики зробили собі туалет. І де задоволення? Задоволення тільки в тому, що можна похвалитися як багато ти випив горілки якогось вечора.

Є багато способів, як пити і не п’яніти, але то все прийоми, які тільки сповільнюють процес, але ніяк його не відміняють. Давайте повернемося до культурних традицій українського народу та з’ясуємо, як пити, навіщо пити, та що робити, коли перепив.

Отже, як пити та не хміліти? Іноді можна почути такі питання від початківців, але я поставив би питання інакше: Як пити і щоб було добре весь вечір та на ранок?

Щоб максимально позбутися негативних наслідків алкогольного сп’яніння та бути одним із тих, хто пам’ятає весь вечір без провалів у пам’яті, варто притримуватися наступних правил:

— Не починайте застілля, коли до горілки нема доброї закуски, інакше ви швидко дійдете до стану перенасичення із усіма негативними наслідками;

— Наливайте першу чарку тільки тоді, коли не відчуваєте голоду і ніколи не пийте натще, бо піти в нокдаун буде дуже легко;

— Не змішуйте різні алкогольні напої, навіть однієї міцності і ніколи не «понижайте градус», бо важке похмілля вам гарантоване;

— В якості закусок варто вживати м’ясні салати, балики, ковбаси, копчене та свіже сало, квашені огірки та капусту (як доповнення до основної закуски). Легкі салатики та надто вишукані екзотичні страви варто вживати із легким алкоголем, але ніяк із горілкою;

— Контролюйте свій стан: не переїдайте і коли відчуваєте, що вам важко контролювати свої дії — відмовтесь від кількох чарок. Ви маєте відчувати легке сп’яніння та розслаблення, а не порушення координації, дикції та можливості думати;

— Багато тих людей, що не палять, люблять під чарку запалити кілька цигарок. То є великою помилкою, адже тим ви забезпечуєте собі важкий ранок. Втримайтесь від того бажання і це увійде у гарну звичку. Мабуть вже не раз помічали, як курці ще тримаючись на ногах, запалюючи цигарку, стають нерухомістю — відбувається додаткова інтоксикація організму і «клієнт пливе» .

— Не сидіть весь час за столом, більше танцюйте, якщо є можливість, та співайте, бо саме для цього і придумали вживати горілку. Крім того, фізична активність зменшує алкогольну інтоксикацію, і навіть якщо ви випили трішки зайвого, то 15-20 хвилин танців допоможуть вам прийти в норму.

— Перед застіллям, приготуйте собі цукровий сироп: в півторалітрову пляшку насипте 5 столових ложок цукру, добре розколотіть, та поставте у холодильник. По приходу додому, намагайтесь випити побільше того сиропу і кожен раз, як у вас буде виникати відчуття спраги. Це полегшує стан на ранок, після гулянки. Замість сиропу можна використовувати свіже молоко, яке гарно знімає алкогольну інтоксикацію, вживайте його тоді, коли вам хочеться пити.

— Іншим способом частково позбутися наслідків похмілля — активоване вугілля. Я вживав його по 1 таблетці на кожних 10 кг ваги, то виходило біля 10 таблеток. На данний час існують ефективніші препарати, такі як Сорбекс (не реклама).

Але самою головною порадою буде одна: знайте свою міру. Не пийте більше ніж можете, бо дійдете до стану Недоперепив. Це той стан, коли випив більше ніж міг, але менше ніж хотів.

Продовження буде.

5 thoughts on “Як пити та не хміліти.

  • 17.01.2013 at 10:58 пп
    Permalink

    Кілька зауважень та порад від спеціаліста.
    Алкгоголь всмоктується більш інтенсивно та вдаряє у голову коли вживаються напої з «бульбашками», сидр, шампанське чи просто газована вода. Бульбашки активують слизову оболонку шлунка і всмоктування йде значно швидше, алкоголь вдаряє у голову чи ноги.
    Жирна закуска гальмує всмоктування алкоголю та сповільнює його удар, але мало впливає на загальну кількість алкоголю, що всмоктався протягом вечора, хоча його дія буде повільнішою але все ж невідворотною.
    Нйкращим засобом не п»яніти то звичайно ж контролювати дозу, добре визначити цю дозу заздалегідь і точно її дотримуватися. Але якщо це не вдається. то активоване вугілля — то найкращий засіб уникнути тяжкого отруєння. Воно абсолютно не шкідливе, тому можна проковтнути одразу хоч 10 хоч 20 таблеток вугілля чи сорбексу.
    На ранок після «вдалої» вечірки стан може бути досить неприємним. Це добре, адже так наш організм протестує проти отруєння, але коли треба на роботу то вже не до сантиментів. Тут теж активоване вугілля має дуже гарній вплив, воно висмоктує залишки алкоголю та продукти його розпаду через тонкі стінки кишківника, ефективно очищуючи організм, можно вжити 1-3 столових ложки.
    А ще треба знати слово алкалоз, тобто створення лужного середовища в організмі алкаоголем. Тому напої з кислинкою (знаменитий розсіл, чай з лимоном і т.ін.) будуть дуже доречними для покращення стану.

    Вдалого вам застілля без негативних наслідків

    Reply
    • 18.01.2013 at 2:01 дп
      Permalink

      А я роблю ще простіше:
      Коли сідаю за стіл і мені намагаються налити чарку, я прошу не наливати мені, бо я «закодірувався».
      У людей, які мене не знають, стільки співчуття в очах з’являється, я мало не порскаю від сміху ))))
      Поляки мене не розуміють, чи то в них нема такої практики чи якось інакше називається, але питаються: Як то не можна пити??? )))))
      Доводиться казати, що я хворий або падлюка ))))

      Reply
  • 18.01.2013 at 1:34 дп
    Permalink

    Да-да, садясь за праздничный стол, нужно точно знать свою меру.
    Иначе рискуешь выпить меньше :)

    Reply
  • 26.09.2013 at 3:38 дп
    Permalink

    Взагалі-то треба відмовлятись від алкоголю цілком. Це все вигадки, що він може бути корисним в малих дозах і т.п. Просто пийте мінералку,коли інші пропивають мозок шампусиком.

    Reply
    • 27.09.2013 at 6:10 пп
      Permalink

      Досить суперечливе питання. А як на рахунок користі червоного вина?

      Reply

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *