Квашена капуста, що може бути простішим? — вирішив я, як заглянув в холодильник і побачив дві головки капусти. Простий рецепт пам’ятаю ще із дитинства, тому довго не барився та взявся до справи.
Першим ділом, приготував моркву — почистив та натер на тертці. Так як я люблю квашену капусту, де багато моркви, то взяв три великих для такої справи.Наступним кроком стало нарізання капусти. Так як шатківниці в радіусі 5 км мені не знайти, то все робилося ножем.Під час поступового наповнення каструлі, всю капусту ретельно переминав, щоб вона пустила сік.Солимо капусту. Кількість солі складає 2 відсотки від маси капусти, у моєму випадку — це було дві столові ложки на головку.До перем’ятої та посоленої капусти, додаємо терту моркву та все ретельно вимішуємо.В результаті отримуємо картину, зображену на фото.Перекладаємо готову масу у скляний чи пластиковий посуд, ретельно трамбуємо, щоб із капусти витиснути повітря, а порожнини заповнив сік.Так як із однієї головки після гарного трамбування, вийло тільки пів-відеречка на 5 літрів, то я вирішив повторити операцію і зробив ще одну порцію суміші капусти, моркви та солі. Все повторив у такій самій послідовності, як у першому циклі )Другу порцію заготовки для квашеної капусти, закладаю у посуд із першою порцією.Вийшло ціле відеречко, об’ємом на 5 літрів. Знову ретельне трамбування, ущільнення, допоки на поверхні не виступить сік. Робити це із моєю вагою зовсім не складно, і за хвилину все було спресовано до стану свіжопокладеного асфальту ))) Затрамбував я капусту на совість, от тепер сам-себе питаю: Як я потім її діставати буду? Перфоратором? )))Накриваємо плоскою тарілкою (у моєму випадку — пластикова кришка) і все під гніт на 72 години. Час-від-часу гніт потрібно знімати та проколювати масу квашеної капусти, щоб випускати вуглекислий газ. По завершенню процесу, коли капуста набуде потрібного смаку та вигляду, ємність щільно закриваємо, та ставимо у прохолодне місце.
П.С. Капуста вкисла за 4 доби до стану, що перестали виділятися гази. Всю капусту дістав із відерця, пересипав до великої каструлі, щоб вона «подихала» кілька хвилин. Це дозволяє позбутися спецефічного присмаку, якого надають розчинені гази. Після цього все склав та утрамбував до того самого відерця, де проходив процес, закрив щільно кришкою і поставив до холодильника. Все, капуста готова до споживання.
П.С. Сьогодні відразу наробив вареників із капустою )
«Зараз роблю простіше — не п’ю взагалі і красота )»
Хворий, або падлюка (с) :P :D :D
А за квашеную капусту читал, что в ней больше витаминов, чем в свежей, да плюс еще и каротин из морковки добавляется. Недаром ее раньше в долгие путешествия брали бочками, чтобы уберечь путешественников от цинги.
Так, так.. Це мій рецепт від похмілля )
А ще допомагає: Я закодірувався (с) — стільки співчуття в очах людей, але вже не чіпляються із непристойними пропозиціями ))))
Классненько! Я тоже люблю квашеную капусту! Не знаю, сколько ведерок я слопал из Аушана в Польше :) Ну а дома — тоже частенько квасим, хорошая, а главное — очень полезная штука.
Так, квашені продукти мають багато корисних властивостей. Особливо, розсіл з квашеної капусти вранці, після оказії. Колись, у часи свого навчання в інституті, на якійсь вечірці так погуляв, що вранці голова була наче бубон. Зайшов до знайомих, попросив розсолу, але була тільки трилітрова банка квашеної капусти… Що ти думаєш: діставав із банки і чавив, щоб добути цілющої вологи. Коли попустило — заїдав свою алкогольну інтоксикацію салатом із тієї ж капусти. Відпустило.
Зараз роблю простіше — не п’ю взагалі і красота )
Sory że vad?
Z opisu zrozumiałem tyle co z obrazków, czyli coś tam… )
No co tam rozumieć? Recepta przygotowania kiszonej kapusty i tyle )
Var så god
П.С. Капуста вкисла за 4 доби до стану, що перестали виділятися гази. Всю капусту дістав із відерця, пересипав до великої каструлі, щоб вона «подихала» кілька хвилин. Це дозволяє позбутися спецефічного присмаку, якого надають розчинені гази. Після цього все склав та утрамбував до того самого відерця, де проходив процес, закрив щільно кришкою і поставив до холодильника. Все, капуста готова до споживання.
П.С. Сьогодні відразу наробив вареників із капустою )
«Зараз роблю простіше — не п’ю взагалі і красота )»
Хворий, або падлюка (с) :P :D :D
А за квашеную капусту читал, что в ней больше витаминов, чем в свежей, да плюс еще и каротин из морковки добавляется. Недаром ее раньше в долгие путешествия брали бочками, чтобы уберечь путешественников от цинги.
Так, так.. Це мій рецепт від похмілля )
А ще допомагає: Я закодірувався (с) — стільки співчуття в очах людей, але вже не чіпляються із непристойними пропозиціями ))))
Классненько! Я тоже люблю квашеную капусту! Не знаю, сколько ведерок я слопал из Аушана в Польше :) Ну а дома — тоже частенько квасим, хорошая, а главное — очень полезная штука.
Так, квашені продукти мають багато корисних властивостей. Особливо, розсіл з квашеної капусти вранці, після оказії. Колись, у часи свого навчання в інституті, на якійсь вечірці так погуляв, що вранці голова була наче бубон. Зайшов до знайомих, попросив розсолу, але була тільки трилітрова банка квашеної капусти… Що ти думаєш: діставав із банки і чавив, щоб добути цілющої вологи. Коли попустило — заїдав свою алкогольну інтоксикацію салатом із тієї ж капусти. Відпустило.
Зараз роблю простіше — не п’ю взагалі і красота )