Рецепт. Спагетті із пармезаном та петрушкою.

Якось я їхав додому із Варшави і по дорозі зав’язалася розмова із однією жінкою, яка теж поверталася в Україну. Вона працює кухарем у приватному дитячому садочку і ми почали спілкуватия на тему приготування їжі. Тоді у ході розмови вона повідала мені один дуже простий рецепт дуже смачного блюда. Там всього три компонента і 15-20 хвилин на приготування. Саме сьогодн вранці я вирішив приготувати це блюдо і був задоволений результатом.

Перш за все, потрібно взяти спегетті №5, трішки сиру Пармезан (я брав Грано Падано) і пучок петрушки. Спегетті варяться 10-12 хвилин, до стану аль-денте (трішки недоварені). Проціджуються, але не промиваться! Спагетті повертаються в ту саму каструлю, де варилися. Туди додається тертий Пармезан, все перемішується так, щоб сир розтопився, додається петрушка і знову легко перемішується. Вуаля! Страва готова для подачі на стіл. Зустрічав рецепти де разом із Пармезаном до спагетті додають трішки масла, але то вже за бажанням. Пропорції не пишу, так як все робилося на «на око». Дотримувся одного принципу: сиру і петрушки має бути не більше ніж спагетті )

Також в планах приготувати наступний рецепт.

Спагетті із петрушкою та часником.

Відварюємо спагетті класичним способом (у великій кількості води), проціджуємо. Беремо промиті листочки петрушки, часник і робимо пюре у блендері. Далі додаємо лимонний сік, сир Пармезан, оливкову олію (можна і звичайну) та знову все ретельно змішуємоу в блендері. Отриманий песто додаємо до готових спагетті та подаємо на стіл, прикрасивши кількома листочками петрушки.

Інгрідієнти:
400 гр спагетті
2 зубчики часнику
30 грам листків петрушки
30-50 грам сиру Пармезан
100 мл оливкової олії
кілька крапель лимону

Бажаю всім задоволення від приготування та споживання простих і смачних страв.

П.С. Крім того, вона сказала: Якщо ти хочеш мати здоровий шлунково-кишковий тракт і забути про проблеми із шлунком, то готуй все тільки на оливковій олії. Все від салатів до смаження.

3 thoughts on “Рецепт. Спагетті із пармезаном та петрушкою.

  • 12.11.2012 at 2:46 пп
    Permalink

    Мммм :) Очень аппетитно выглядит :)
    Попробую соорудить спагетти по первому рецепту на ужин, на завтрак мы кушаем только бутерброды с чаем и кофе, а обед уже приготовлен :)

    Спасибо за рецептик :)

    Reply
    • 12.11.2012 at 3:19 пп
      Permalink

      Одну деталь тільки зауважу: бери звичайну петрушку, а не кучеряву. Кучерява жорстковата для такої ніжної страви.

      Reply

Добавить комментарий для Андрей Отменить ответ

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *