Беремо склянку кефіру (0,5 л)На легкому вогні, підігріваємо кефір, щоб він став теплий.Під час підігрівання кефіру, слідкуємо, щоб не нагріти сильно і у нас не получився сир.Набираємо склянку муки (0,5 л)Коли почнеться рекція між содою та кефіром, додаємо муку і гарно розмішуємо.Зробивши всі попередні дії, ми отримуємо густе тісто.Тим часом, у нас на плиті молоко доводиться майже до кипінняГаряче молоко тонкою цівкою вливаємо до тіста, активно розмішуючи все лопаткою. Потім додаємо 4 столових ложки рафінованої олії і гарно розмішуємо знову.Сковорідку розігріваємо до стану, щоб капнувши краплю тіста, вона шкварчала.Тефлонову сковорідку додатково НІЧИМ НЕ ЗМАЩУЄМО. Наливаємо тісто черпаком.Млинці підрум’янються з кожної сторони до золотавого кольору.Обов’зковим атрибутом в млинців по цьому рецепту — дірочки.Ось вони зблизька. Якщо млинець в дірочку, то значить ви дотримувалися технологічного процесу.Головною рисою млинців за цим рецептом є те, що вони виходять тоненькі і дуже еластичні.Далі справа за начинкою. Цього разу, це макова маса із сиром. Але якщо візьмете м’ясо, а в тісто не додаватимете цукру, то приготуєте бендерики.Все розмащую по площі млинця і складаю конвертиком.
Страва готова. Для любителів гарячого і трішки підсмаженого (сам такий), раджу злегка обсмажити готові налисники на маслі. Подавати до столу традиційно — із сметаною.
Ви спитаєте: А де ж яйця?
І я вам відповім: Це черговий експеремент в кулінарії, який пройшов вдало. Дегустатори задоволені. Але якщо бути відвертим, то я просто забув додати яйця… ))))