штамп воєводи ша запрошені

Якщо роботодавець зацікавлений у вашій роботі на підприємстві більше ніж 180 днів на рік, то він зобов’язаний зробити для вас Zezwolenie na prace (далі Zezwolenie), це трохи більш складна процедура ніж у випадку із Oswiadczniem (див. Робоча віза в Польщу на 180 днів ), але нічого архіскладного.


Найперше, працедавець подає запит до місцевого Urzedu pracy чи не претендує хтось із поляків на данну вакансію, звичайно це триває біля двох тижнів. У моєму випадку, коли я влаштовувався монтажником ліфтів, працедавець писав, що потребує монтажника із знанням російської мови. Це робилося для того, щоб максимально збільшити шанси на потрібну відповідь (не багато поляків балакає російською, а монтажників ліфтів серед них ще менше)

Отримавши відповідь із Urzedu pracy, що на дане місце не претендує ніхто із поляків, працедавець подає папери до Urzedu wojewodzkiego разом із папером із Urzedu pracy. Також працедавець має внести плату за розгляд документів у розмірі 100 злотих. Тривалість розгляду паперів на отримання Zezwolenia займає до 45 днів. Але то максимальний строк, зазвичай то триває біля 3-4 тижнів.

Скажу, що ці всі процеси можуть проходити швидше, але це залежить від зацікавленності самого працедавця.

Все у деталях польською мовою гарно описано тут: bip.mazowieckie.pl

Zezwolenie видається строком до 3 років.

Запам’ятайте чітко, що всі справи urzedowie то тільки клопіт працедавця, разом із оплатою. Якщо хтось намагається вам пояснити інакше, то скоріше всього вас намагаються ввести в оману.

Далі процедура отримання візи нічим не відрізняється від отримання візи 180/360, за виключенням кількох моментів, а саме:

  • на основі Zezwolenia ви маєте право отримати візу тривалістю до 360 днів (1 рік), але не більше ніж дійсне Zezwolenie (скажімо, на 9-10 місяців);
  • страховатися потрібно вже не пів-року (як у випадку із піврічною візою), а тільки на 7 днів, що досить відчутно економить гроші (замість 200-250 грн, всього лиш 25-30 грн), бо далі за гарантованого працевлаштування всі страхові внески за вас робить працедавець;
  • згідно прийнятої угоди між Україною і Польщею, візовий збір для даного типу із віз від 15 вересня 2012 року братися не буде;

Ваші наступні дії в отримані національної візи типу D 360/360 будуть такі самі як і у випадку із візою 180/360.

Зазвичай, річна віза робиться працедавцем тоді, коли ви пропрацювали певний час, у вас зацікавилися і ваша піврічна віза має скоро закінчитися. Не варто на співбесіді відразу домовлятися про виготовлення Zezwolenia na prace, бо навряд чи працедавець захоче чекати вас, поки працюватиме бюрократична машина, що може зайняти часу до одного до двох місяців.

Слідуюча стаття буде присвячена одному із способів отримання Karty czasowego pobytu.

—————————————————————————————

Очень простой заработок в интернете на кликах, который не требует никаких вложений и специальных знаний. Достаточно иметь webmoney кошелек и желание работать.

428 thoughts on “Річна віза в Польщу без посередників

  • 22.08.2016 о 6:01 пп
    Постійне посилання

    Добрий день! Маю відкриту річну візу від воєводи, але запрошення загубленно. Мені потрібно виробляти нове запрошення від воєводи? Коли я іду до нового роботодавця з річною візою від воєводи то мені потрібно від нього запрошення від воєводи чи достатньо простого піврічного ?

    Відповіcти
  • 17.08.2016 о 1:10 дп
    Постійне посилання

    Опис вакансії
    Для нашого Клієнта — провідного постачальника послуг у сфері автомобільної промисловості, побутової техніки, електроніки та товарів повсякденного побуту, який уже 10 років підтримує компанії по всій Європі, у забеспеченні найвищої якості виробленої ними продукції. Але наскільки я побачила то фірма заснована у 2010 році Ще хочу добавити що мене попросили вислати копію закордонного паспорта, візи і українську приписку.Буду вдячна за будь-яку інформацію.

    Відповіcти
  • 17.08.2016 о 12:40 дп
    Постійне посилання

    Добрий вечір!Львівська агенція пропонує мені роботу в Польщі на фірмі Human & Hunter в Сосновіці Польща , контроль якості продукції ,зарплата 8 зл/год, вакансія безкоштовна, на місці зустрічають, дають житло, підписуємо контракт відразу. Вроді всьо ОК але не хочеться попасти на розвод навіть якщо там все безкоштовно і як підписувати контракт якщо не знаєш мови? Вирішила провірити цю фірму але там вказана адреса в Катовіце і майже немає інформації
    Human & Hunter Sp. z o.o.
    ul. Francuska 8
    40-015 Katowice
    KRS: 0000555985
    NIP: 954 270 65 34
    Regon: 241686440
    Numer certyfikatu: 6664
    Буду вдячна за будь-яку інформацію!

    Відповіcти
  • 15.07.2016 о 10:39 дп
    Постійне посилання

    Доброго дня.
    Допомjжіть будь-ласка:
    1. Документи на візу по воєводському запрошенню подавати можна і у візовому центрі?
    2. Де можна знайти зразок заповнення анкети на візу по воєвудському запрошенню?
    3. Стосовно відміни коридорів заява заповнюється у візовому центрі?
    Дякую за допомогу.

    Відповіcти
  • 30.06.2016 о 10:16 дп
    Постійне посилання

    Доброго дня! Цікавить таке питання: у мене була робоча віза Д з 28 липня по 31 грудня 2015 року.. Потім через 4 місяці я нарешті дочекалася воєводського зезволеня і зараз по ньому працюю. Але наразі мені пропонують іншу кращу роботу. Чи можна якось скасувати воєводську візу і чи вдасться зробити нову по закінченні коридору отієї першої? Заздалегідь дякую!

    Відповіcти
  • 26.06.2016 о 6:02 пп
    Постійне посилання

    Доброго дня! скажіть, будь ласка, якщо в мене львівська прописка, чи можлива подача документів на польську візу в Тернополі?

    Відповіcти
  • 13.06.2016 о 9:11 пп
    Постійне посилання

    Підкажіть !!! Прийшла смс із таким змістом — Karta Stalego Pobutu -запрошення та моб. номер. Що це та що з цим робити ?

    Відповіcти
  • 27.05.2016 о 8:29 пп
    Постійне посилання

    Добрий вечір!Скажіть будь ласка,якщо в мене польська робоча віза закінчується 15 липня,яку мені краще відкрити відразу візу,щоб я могла працювати у Польщі?

    Відповіcти
  • 20.05.2016 о 12:38 пп
    Постійне посилання

    Доброго дня, Сірко! Я бачила в одному із своїх коментарів ви писали, що при перетині кордону із річною візою, запрошення від воєвуди можуть не перевіряти. Чому запитую. Недавно повернулась із Польщі, бо не знайшла спільної мови з роботодавцем. Він сказав, що анулює моє запрошення. Відтоді як я приїхала додому, пройшло днів 5. Тепер хочу їхати на іншу роботу, але з тим самим запрошенням, а вже на місці зробити інше. Глибоко в душі сподіваюсь, що поляк ще не встиг його анулювати, але не дуже люблю ризик. Тому хочу спитати у вас, як у більш досвідченого «мандрівника» чи дійсно можна проїхати просто показавши візу, а запрошення не показувати (бо воно імовірно анульоване), чи їх не перехитриш, бо там десь в базі даних є вся потрібна їм інформація?

    Відповіcти
    • 30.05.2016 о 11:16 дп
      Постійне посилання

      Доброго дня, Ольго
      Цього року відбулися якісь зміни, і всіх, хто має скасовані воєвудські запрошення, прикордонники ретельно перевіряють, бесідують. Багато відправляють додому.
      Мого колєгу так зняли з автобуса, і дві години з ним бесідували. В результаті — він повернувся додому і робить освядчення під ті дні перебування, що залишилися.
      Отже, щоб не ризикувати, ліпше вдома підготуйте свіже освядчення і з ним вже їдьте до Польщі.

      Відповіcти
  • 07.05.2016 о 10:13 пп
    Постійне посилання

    Маю відкриту робочу візу D06 до кінця 2016 року. Зараз в Польщі . В’їзд — штамп 01.03.16
    І маю зезволеніє від воєводи, на попереднього працедавця (можливо вже анульоване). Але працювати там не хочу.
    Минулого року мав робочу візу D05 на 139 днів (20.07-05.12), з них був з 13.08.15 по 5.12.15.
    Хочу влаштуватись на роботу за Oswiadczeniem на 6 міс. (які є нюанси? )
    Чи повинен я чекати коридор до 13.08.2016 чи можу вже почати працювати. Бо думки «спеціалістів» розділились ) .
    Наперед дуже дякую за відповідь.

    Відповіcти
  • 22.04.2016 о 12:45 пп
    Постійне посилання

    Добрий день!В мене відкрита віза з 20.04.16 по 26.12.16.В запрошенні такі дати від 1)15/02/2016 до 26/03/2016 2)від 15/05/2016 3)від 26/08/2016 до26/02/2016 4)від15/11/2016. Скажіть будь-ласка я так розумію що я маю право перетнути кордон лише з 15/05 чи можу їхати зараз.Не можу розібратися з цими датами. Допожіть. Треба терміново виїхати на роботу. Дякую

    Відповіcти
  • 15.04.2016 о 12:24 дп
    Постійне посилання

    маю відкриту польську візу (перетнув кордон 4 листопада 2015) на 180 днів,термін якої закінчується у травні,Підкажіть будь-ласка,яку можна зробити іншу візу,щоб виїхати до Польщі? чи можна анулювати невикористаний коридор і зробити знову піврічну візу,наприклад у червні -липні?

    Відповіcти
  • 11.04.2016 о 11:03 пп
    Постійне посилання

    Доброго дня. В мене таке питання: в мене немає копії мого запрошення чи виникнуть проблеми на кордoні із-за цього? Якщо так, то як можна це виправити?

    Відповіcти
  • 07.04.2016 о 12:21 пп
    Постійне посилання

    Доброго дня, порадьте, чи не буде у мене проблем з видачею візи чи на кордоні якщо моя попередня віза була не використана?

    Відповіcти
  • 06.04.2016 о 1:20 пп
    Постійне посилання

    Добрий день! Підскажіть будь-ласка,маю візу від воєводи. Вже був один виїзд у Польщу. Чи будуть перевіряти зезволення при наступному виїзді, враховуючи,що вже пройшло 3 місяці від дати його видачі. Дійсне з 15.01.16 до 10.01.19?наперед вдячний!

    Відповіcти
  • 24.03.2016 о 10:00 дп
    Постійне посилання

    Доброго дня!
    маю таке питання:
    Отримав національну візу 180/360 15.12.2015 — 12.10.2016
    У запрошенні вказані дати
    15.12.2015 — 29.02.2016
    01.05.2016 — 30.06.2016
    01.09.2016 — 12.10.2016
    вїхав до польщі 14.02 і планую працювати до 10.08 в іншого роботодавця
    чи будуть перевіряти при виїзді з польщі запрошення,і які можуть бути наслідки того,що я працював в періоди невказані в запрошенні?

    Відповіcти
  • 29.02.2016 о 12:37 пп
    Постійне посилання

    Доброго дня!Чи можна з пропискою у Вінницькій області,але офіційним працевлаштуванням у Київській області на будівельній фірмі, реєструватися у візовий центр в Києві?Буду вдячний за відповідь.

    Відповіcти
  • 16.02.2016 о 11:31 пп
    Постійне посилання

    Добрий день! Підкажіть будь-ласка,маю робочу піврічну польську візу,яка закінчується через місяць…чи зможу я одразу по її закінченню відкрити шенгенську візу і повернутися по ній в Польщу???

    Відповіcти
  • 04.02.2016 о 2:47 дп
    Постійне посилання

    Привіт Сірко…
    Скільки буде коштувати річна віза від воєвуди якщо робити її самому,тобто без посредників.дякую

    Відповіcти
  • 31.01.2016 о 1:44 пп
    Постійне посилання

    доброго дня. хотів запитати чи може роботодавець зробити Zezwolenia na prace, якщо я не був в нього зареєстрований офіційно (працював в нього на чорно) і це буде перше запрошення від нього для мене?

    Відповіcти
  • 21.01.2016 о 8:52 пп
    Постійне посилання

    Доброго дня!
    Питання таке: якщо особа має робочу візу 180/360, тобто повинна мати коридор у пів року між піврічними візами, але розпочне навчання у Польщі. То чи перекриє коридор навчальна віза? Чи зможе вона зробити візу одразу, щоб не втратити гроші за навчання? Чи потрібно чекати півроку?

    Відповіcти
  • 17.01.2016 о 7:43 пп
    Постійне посилання

    Доброго вечора!Дякую за попередню відповідб на моє питання.Хотів у вас ще запитати. В візовому центрі мені сказали що я можу добрати дні щоб мені продовжили цю візу!Чи правильно я зрозумів,я можу використати ті дні які не були використані!У візі в мене вказано 140 днів я вибув лише 69.то я можу ще розраховувати на продовження візи на 71 (140-69=71)?Чому запитую бо в центрі мені сказали щоб я віднімав свої використані дні від 180.То як правильно обрахувати дні на які я можу розраховувати?від цього ж залежить на яку візу мені реєструватись шенген чи національну?і чи потрібне мені запрошення?

    Відповіcти
    • 18.01.2016 о 10:08 пп
      Постійне посилання

      Доброго вечора
      1. Якщо строк перебування менше 90 днів, тоді вам потрібно буде клопотатися про візу типу С (шенген віза)
      2. Щоб мати можливість «добрати» невикористані дні, вам потрібно пройти весь процес реєстрації та збору документів. В тому числі, у вас повинно бути свіже запрошення, яке і є підставою для отримання візи.

      Відповіcти
  • 15.01.2016 о 5:41 пп
    Постійне посилання

    Доброго дня! В мене на даний момент відкрита робоча віза типу Д на 180 днів на основі запрошення! Це запрошення я загубила, і чи можу я зробити інше?

    Відповіcти
  • 13.01.2016 о 1:51 пп
    Постійне посилання

    Доброго дня!Підкажіть будь ласка.В мене на даний момент відкрита віза D 180/180 але вона закінчується 21.06.2016.Розпочата вона в мене 28.08.15.Цього ж дня я і виїхав до Польщі.Коли мені можна робити нову візу?У візовомуцентрі сказали що з 28.08.16.Хоча коли я відкривав цю візу то говорили що слідуючу я зможу зробити зразу після 21.06.2016

    Відповіcти
    • 17.01.2016 о 12:02 пп
      Постійне посилання

      Доброго дня, Тарасе
      12 місяців рахуються ВІД ДАТИ ПЕРЕТИНУ КОРДОНУ, тобто, наступну піврічну візу ви зможете відкрити не раніше 28.08.16

      Відповіcти
  • 02.01.2016 о 5:19 пп
    Постійне посилання

    З Новим роком! Скажіть будь ласка, через посередників маю дві відмови у консула в Вінниці. Чи є у мене можливість отримати робочу візу до Полщі? А про ваш сайт дізнався вже опісля… Мені одні кажуть безнадійно, другі-міняй поспорт, інші що я вже в » чорному списку «.(перша відмова-неправдива інформація про роботодавця, друга-не обгрунтували мети і умов перебування) Дайте мені будь ласка , всі хто може, якісь поради. Дякую.

    Відповіcти
  • 28.12.2015 о 1:13 пп
    Постійне посилання

    Доброго дня . Скажіть будь ласка подавала документи на отримання робочої візи до Польщі. Прийшла відмова з причиною»ви не обгрунтували мети або умов запланованого перебування» що це означає і які документи потрібно щоб підтвердити мету?

    Відповіcти
    • 03.01.2016 о 8:03 пп
      Постійне посилання

      Доброго вечора, Татяно
      Про те, що викликало сумніви працівників консульства, потрібно дізнаватися у самому консульстві. Для цього потрібно без запису на чергу, просто потрапити до консульства, та підійти до віконечка «ІНФОРМАЦІЯ», де вам повинні надати вичерпну інформацію. Лише тоді можна вже думати про додаткові документи, які підтвердять обгрунтованість вашої подорожі.

      Відповіcти
  • 09.12.2015 о 1:17 дп
    Постійне посилання

    Здравствуйте, У меня открытая виза на год, приглашение от воеводы. Вот буду выезжать в Польшу, если мне работа не понравиться могу ли я сразу уйти на другую работу? если да то что с приглашением мне нужно новое будет делать?

    Відповіcти
    • 10.12.2015 о 10:06 пп
      Постійне посилання

      Доброго вечора, Андрію
      Так, якщо все офіційно, то доведеться працедавцю для вас робити новий дозвіл на роботу.

      Відповіcти
  • 08.12.2015 о 5:25 пп
    Постійне посилання

    Доброго дня!
    Скажіть будьласка,у мене віза польська пів річна, а запрошення і страхівка на рік.
    Якщо я не використала дні перебування і у мене закінчилась віза, тоді як потім знову виїхати за кордон, потрібно робити нове запрошення чи можливо можна проодовжити візу по цьому річному запрошенні?

    Відповіcти
    • 11.12.2015 о 12:21 дп
      Постійне посилання

      Доброго вечора
      Ви щось не так називаєте. Піврічна віза по річному запрошенні? То як?

      Відповіcти
  • 07.12.2015 о 10:22 дп
    Постійне посилання

    Доброго дня
    Я їду в польщу по виклику одніеї фірми чи можливо у випатку якщо мене не влаштують умови праці поміняти роботодавця ?
    чи потрібно мені брати виклик на новій роботі ? і чи не буде в мене проблем при виїзді с країни ?

    Відповіcти
    • 10.12.2015 о 10:10 пп
      Постійне посилання

      Доброго вечора
      Якщо у вас зезволенє, то у нового роботодавця буде достатньо отримати нове «запрошення» (освядченє). Це цілком легальна процедура.

      Відповіcти
  • 06.12.2015 о 8:48 дп
    Постійне посилання

    Пане Сірко, маю гостьове запрошення терміном на 1 рік (з листопада 2015 до листопада 2016). На його основі клопотала про відкриття візи D02 терміном на 1 рік. Відкрили візу D02 терміном лише на 91 день mult (з 07.12.2015-06.03.16). Коли можна відкривати наступну візу, яку (C, D)і на який максимальний термін? Дякую :)

    Відповіcти
    • 11.12.2015 о 12:04 дп
      Постійне посилання

      Обмеження по частоті виготовлення (не раніше, ніж через 12 місяців, від дати першого в’їзду) має національна віза на основі освядчення. Інші шенген-візи можете робити без якихось обмежень.

      Відповіcти

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *