Інгрідієнти: молоко 0,5л, кефір 0,5л, мука - 0,5л, сода, сіль, цукор.

Інгрідієнти: молоко 0,5л, кефір 0,5л, мука — 0,5л, сода, сіль, цукор.

Беремо склянку молока (0,5 л)

Беремо склянку молока (0,5 л)

Беремо склянку кефіру (0,5 л)

Беремо склянку кефіру (0,5 л)

На легкому вогні, підігріваємо кефір, щоб він став теплий.

На легкому вогні, підігріваємо кефір, щоб він став теплий.

Під час підігрівання кефіру, слідкуємо, щоб не нагріти сильно і у нас не получився сир.

Під час підігрівання кефіру, слідкуємо, щоб не нагріти сильно і у нас не получився сир.

Набираємо склянку муки (0,5 л)

Набираємо склянку муки (0,5 л)

Коли почнеться рекція між содою та кефіром, додаємо муку і гарно розмішуємо.

Коли почнеться рекція між содою та кефіром, додаємо муку і гарно розмішуємо.

Зробивши всі попередні дії, ми отримуємо густе тісто.

Зробивши всі попередні дії, ми отримуємо густе тісто.

Тим часом, у нас на плиті молоко доводиться майже до кипіння

Тим часом, у нас на плиті молоко доводиться майже до кипіння

Гаряче молоко тонкою цівкою вливаємо до тіста, активно розмішуючи все лопаткою. Потім додаємо 4 столових ложки рафінованої олії і гарно розмішуємо знову.

Гаряче молоко тонкою цівкою вливаємо до тіста, активно розмішуючи все лопаткою. Потім додаємо 4 столових ложки рафінованої олії і гарно розмішуємо знову.

Сковорідку розігріваємо до стану, щоб капнувши краплю тіста, вона шкварчала.

Сковорідку розігріваємо до стану, щоб капнувши краплю тіста, вона шкварчала.

Тефлонову сковорідку додатково НІЧИМ НЕ ЗМАЩУЄМО. Наливаємо тісто черпаком.

Тефлонову сковорідку додатково НІЧИМ НЕ ЗМАЩУЄМО. Наливаємо тісто черпаком.

Млинці підрум'янються з кожної сторони до золотавого кольору.

Млинці підрум’янються з кожної сторони до золотавого кольору.

Обов'зковим атрибутом в млинців по цьому рецепту - дірочки.

Обов’зковим атрибутом в млинців по цьому рецепту — дірочки.

Ось вони зблизька. Якщо млинець в дірочку, то значить ви дотримувалися технологічного процесу.

Ось вони зблизька. Якщо млинець в дірочку, то значить ви дотримувалися технологічного процесу.

Головною рисою млинців за цим рецептом є те, що вони виходять тоненькі і дуже еластичні.

Головною рисою млинців за цим рецептом є те, що вони виходять тоненькі і дуже еластичні.

Далі справа за начинкою. Цього разу, це макова маса із сиром. Але якщо візьмете м'ясо, а в тісто не додаватимете цукру, то приготуєте бендерики.

Далі справа за начинкою. Цього разу, це макова маса із сиром. Але якщо візьмете м’ясо, а в тісто не додаватимете цукру, то приготуєте бендерики.

Все розмащую по площі млинця і складаю конвертиком.

Все розмащую по площі млинця і складаю конвертиком.

Страва готова. Для любителів гарячого і трішки підсмаженого (сам такий), раджу злегка обсмажити готові налисники на маслі. Подавати до столу традиційно — із сметаною.

Ви спитаєте: А де ж яйця?

І я вам відповім: Це черговий експеремент в кулінарії, який пройшов вдало. Дегустатори задоволені. Але якщо бути відвертим, то я просто забув додати яйця… ))))

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *